Geschiedenis

boxHet begon allemaal toen vader Richard Pans in 1954 zijn eerste vrachtwagen kocht en fruit en groenten begon te vervoeren voor zijn ouders. Hiertoe had hij een vervoerbewijs "P" bekomen en mocht dus in een straal van 75 km zijn nieuw beroep uitoefenen. Na 3 jaar had hij bewezen voldoende prestaties te hebben geleverd en zodoende kreeg hij de beschikking over een vergunning "V". Hiermee kon hij transport verrichten over heel het Belgisch grondgebied. Buiten fruit en groenten werden nu ook andere materialen vervoerd.

Na verloop van tijd kwam hij in het bezit van een internationale vergunning en begon stilaan ook onze buurlanden te bevoorraden. Zoals zovele KMO's heeft ook deze onderneming doorheen de jaren haar familiale karakter behouden. In 1977 werd er een PVBA opgericht. Ondertussen was het wagenpark al uitgebreid tot 5 vrachtwagens. Wanneer in 1989 overgegaan werd tot de omzetting van de PVBA in een NV en drie zonen mee in de zaak kwamen, had Richard Pans reeds de verantwoordelijkheid over 10 vrachtwagens.

In de loop van de jaren werden er ook verscheidene gebouwen bijgevoegd. Zo werden de opslagruimten, om de te vervoeren goederen in op te slaan, vergroot. In 1997 verhuisde het bedrijf naar de 1,2 ha grote oppervlakte in de Stadsbeemd met een loods van 1200m2.

NV Vervoer Pans is niet enkel een transportbedrijf, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een logistieke dienstverlener. Hierbij horen natuurlijk ook opslag en value added services.

Het team

We hebben 15 vrachtwagenchauffeurs in dienst. Zij zorgen ervoor dat de goederen op een correcte manier op de juiste plaats worden bezorgd. Onze 3 magazijniers zorgen ervoor dat de in- en outbound foutloos verloopt en dat de juiste goederen op het juiste moment op de juiste plaats afgeleverd worden.

Onze missie

teamHet doel van de vennootschap is het uitvoeren van baantransport voor derden, dit zowel voor het binnenland als voor het buitenland (Nederland & Luxemburg) van alle goederen.

Ondanks de moeilijkheden in de transportsector (veel kleine bedrijven rijden onder de kostprijs en er verdwijnen er dan ook veel) blijft het vervoerbedrijf er in slagen een omzetverhoging te behalen.

Laatste Nieuws

  • news Fuel Savings and CO2 reduction 2013 Ook dit jaar hebben we ons best gedaan om ecologisch te werken. Dankzij het gebruik van Total Excellium kunnen we het verbruik van onze vrachtwagens reduceren. Met maar liefst 13589 liter hebben we ons verbruik kunnen verminderen in 2013 en gaan dit jaar minimum voor een evenaring.

Energiebewust

Pans zorgt voor een minimale voetafdruk in energieverbruik door het installeren van 1145 zonnepanelen.

Contacteer ons

Contacteer ons meteen voor uw transport of opslag.

+32 (0) 13 460 346
+32 (0) 13 46 03 47
info@pans.be
Stadsbeemd 1041
3545 Halen
België